انواع موکت و نحوه شست و شوی آن
موکت تایل
موکت های تایل بر خلاف موکت های رولی که قطعه قطعه هستند ، اشکال گوشه دار مثل مرببعی ، مثلثی و مستطیلی دارند که کنار هم چیده شده اند تا سطح کامل فرش را بپوشانند.این نوع موکت ها تنوع رنگ بالایی دارند و از نظر مقاومت هم کیفیت بالایی دارند. این نوع موکت ها بیشتر برای محیط های شلوغ و اداری مناسب هستند مانند بانک، مدارس،سالن های ورزشی و دانشگاهات و ...
این نوع موکت ها به راحتی نصب می شوند و چهره زیبایی را به محیط می دهند .تفاوت مهمی که می توان بین موکت های تایل و رولی بیان کرد این هست که موکت های تایل بر خلاف موکت های رولی باید روی سطح صاف و کاملا مسطح نصب شوند تا انسجام و زیبایی لازم خود را نشان دهد.
موکت کبریتی
موکت های کبریتی از سخت ترین و مقاوم ترین نوع موکت محسوب می شود همچنین از قدیمی ترین نوع موکت ها هم محسوب میشوند.
تنوع و رنگ بندی خوبی دارند ولی از نظر ظرافت و لطافت به حدی نیست که بشه در خانه ها از آن استفاده کرد.
این نوع موکت ها به علت سختی و مقاوت بالایی که دارد بیشتر برای محیطی که رفت و آمد زیادی دارد مناسب است . برای همین این نوع موکت ها بیشتر در بانک ها ، هتل ها و محیط های اداری کاربرد دارد.جنس سخت و مقاوت آن هم به علت جنس بافت سخت آن و نوع ساخت آن که به صورت گره ای درست شده است می باشد.همچنین این نوع موکت ها مناسب قرار گرفتن اجسام سنگین روی آنها هستند
موکت پشمی
در بین انوع موکت ها ، موکت های پشمی گران قیمت ترین و لوکس ترین نوع موکت ها هستند. این نوع موکت ها از الیاف طبیعی ساخته می شوند و هیچ نوع ماده مصنوعی یا شیمیایی در آن استفاده نمیشود. موکت هایی دیگر که مقداری الیاف مصنوعی دارند در مقابل تغییر شکل داده و دچار سوختگی و بدشکلی شوند در حالی که موکت ها پشمی اشتعال پذیری بسیار پایین تری را دارا می باشند.
داشتن الیاف طبیعی مزیت های دیگری نیز به این نوع موکت ها می دهد مثلا این نوع موکت ها به نسبت سایرین دیر تر رنگ خود را از دست می دهد و حفظ رنگ بالا تری دارند ، بسیار نرم و لطیف و زیبا هستند، تنوع و رنگ بندی خوبی دارند و برای محیط خانه بسیار مناسب می باشد.
این نوع موکت ها برای محیط مرطوب و شرجی توصیه نمی شود چون به علت ساختار طبیعی بودن آن محیط مساعد تری را به نسبت سایر موکت ها برای رشد باکتری ها محیا می کند و در محیط مرطوب ها باعث رشد کپک ها میشود برای همین مرتبط باید تمیز شوند. همچنین این نوع موکت ها می تواند جایگزین فرش هم باشند
موکت پلی استر
این نوع موکت ها از الیاف مصنوعی و شیمیایی ساخته می شوند که جنس الیاف آن از مواد بازیافتی مانند بطری و پلاستیک است که ساختار پلیمیری و استری داشته که به اسم پلی استر شناخته میشود.این نوع موکت ها اشتعال پذیری بالایی دارند ، ظاهری روشن و شفاف داشته و ضد آلرژی هستند. برای همین مناسب مکان هایی هست که روشنایی بالایی دارد و انعکاس دادن نور آن باعث درخشان و زیبا تر شدن محیط مورد نظر می شود.
از دیگر ویژگی های این موکت ها می تواند به مقاومت کمتر آن اشاره کرد که به مرور زمان کیفیت و درخشندگی خود را از دست می دهد برای همین مناسب مکان های پر رفت و آمد نمی باشد و برای محیط اداری استفاده نمیشود و برای محیط خانه توصیه می شود. همچنین ساختار شیمیایی پلی استر ها به گونه ای است که قدرت جذب کمتری داشته و از این رو تقریبا در برابر انواع لکه ها مقاوم می باشد.
موکت تافینگ
موکت تافینگ موکت هایی با پرز بلند در عرض دومتر و چهار متر از جنس پشم و یا ترکیبی از پشم و مواد مصنوعی هستند که هم به صورت تک رنگ و هم به صورت چند رنگ تولید می شوند. این نوع موکت ها ظاهری بسیار زیبا داشته و می توان از آنها به جای فرش در خانه استفاده کرد. به همین دلیل از محبوبیت بالایی برخوردارند. در این بین، موکت های تافینگ اصلا مناسب مکان های شلوغ نیستند و به مراقبت زیادی نیاز دارند. زیرا پرز های موکت به لایه زیرین بافته شده و سپس به لایه دیگر می چسبند از این رو ممکن است درصورت عدم مراقبت و در مکان های پرتردد، پرزها از بدنه جدا شوند.
موکت نایلونی
موکت های نایلونی، همانطور از اسم آن پیداست از جنس نایلون است. نایلون یا پلی آمید از خانواده پلیمرهای مصنوعی هستند که علاوه بر تولید محصولاتی مانند مسواک و جوراب ، در تولید کفپوش هم کاربرد دارد. موکت های نایلونی، موکت هایی یک پارچه ، نرم و مقاوم در برابر لکه هستند که در اکثر خانه ها کاربرد دارد. موکت های نایلونی دارای رنگ ثابت و مقاوم هستند که در اثر رفت و آمد زیاد دچار سایش و فرسایش نمیشوند. بنابراین در مکان هایی مانند: هتل ها، نمایشگاه ها، سینماها نیز کاربرد فراوان دارند.
موکت اولفین یا پروپلین
موکت اولفین موکت هایی از جنس پشم هستند که تنوع زیادی در طرح و رنگ دارند و به علت مقاوم بودن و عدم جذب آلودگی، بیشتر در محیط های پرتردد مانند ادارات و راهرو های هتل مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه شست و شوی موکت
قبل از شستن موکت باید با استفاده از جاروبرقی گردو غبار آن را از بین ببرید، سپس درصورت وجود لکه، با استفاده از روش های لکه گیری و با مواد مخصوص لکه ها را تمیز کنید. توجه کنید که درصورت ایجاد لکه بر روی موکت بلافاصله آن را تمیز کنید، زیرا در اینصورت لکه خشک شده و پاک کردن آن سخت و دشوار خواهد بود.
بعد از لکه گیری موکت، با استفاده از آب ولرم و مواد شوینده خنثی مانند: پودر دستی، مایع ظرفشویی و یا پودر صابون، موکت را بشورید. دقت کنید به هیچ وجه از شوینده حاوی کلر استفاده نکنید.
در مرحله ی آخر، موکت را آبکشی کرده و لول کنید و آن را بصورت ایستاده قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود. سپس آن را بر روی یک داربست چارپایه ای قرار داده تا هوا در اطراف موکت جریان پیدا کند. دقت کنید موکت را پس از شست و شو زیر آفتاب یا بالای بخاری و یا هر وسیله گرمایشی دیگر خشک نکنید.